StartTidningenLäs tidningen

Motorföraren nr 3 2018

Huvudrubriker


Förändrade regler för alkolås kan ge fler rattfylleriåterfall
Den 1 mars blev det svårare att få körkort med villkor om alkolås. Den här förändringen innebär en försämring av alkolåsprogrammet anser MHF:s trafiksäkerhetschef Lars Olov Sjöström. Han menar att den grupp rattfyllerister som har den största återfallsrisken n utestängs.

Motorföraren har testat sommardäck
16-tumshjul är ute. Den nya standarddimensionen för kompaktklassen heter 225/45 R17. Det innebär bra kördynamik. Men hur blir det med åkkomfort och säkerhet på regnvåtavägar?

MHF vill stoppa kryphålet eftersupning
MHF har överlämnat 7 963 namnunderskrifter för en lag mot eftersupning till justitieminister Morgan Johansson. En lag skulle stoppa rattfyllerister från att kunna undgå straff.

Rapport från bilmässan i Genève
Bilmässan i Genève är både ett startskott för det nya bilåret Europa och en näst intill k-märkt institution för bilälskare. Den är första mässan i Europa, största mässan när det gäller antalet utställare och den ligger på neutral mark i ett land som inte tillhör de stora bilproducenterna.
Läs hela numret (PDF)

Artiklar

MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399