StartSäkrare i trafikenPresenttips från MHF

Presenttips från MHF


Här är två bra presenttips. Kanske har du någon som du bryr dig extra mycket om och vill ge något värdefullt till? Något fint som gör gott utan att kosta skjortan.


Present 1: Reflexväst 79 kronor

Det första tipset är en liten detalj som kan rädda liv. En reflexväst att lägga i dörrsidan på bilen. Vi säljer den till självkostnadspris för endast 79 kronor per st inkl porto.


Varför tjatar vi om reflexvästar? Jo, titta på den här bilden


En person med reflexväst syns mycket bra på avstånd i skenet från en bils halvljus. Det ser du på bilden ovanför. Där står Lars Olov Sjöström med sin reflexväst bredvid bilen. Ganska väl synlig i halvljusets sken från 80 meters avstånd. Men vad ser du inte? Hur många personer står där egentligen?

Titta nu på den här bilden


Hur många personer ser du nu?


...plötsligt ser du Lars Olovs fru också. Nyss osynlig. Nu i helljusbelysning. Det är omöjligt att se henne utan väst från en passerande bil.
Därför ska du alltid ha minst en reflexväst i bilen. Och om du redan har det – Var ligger den?

Mycket hinner hända innan en annan bilist ser dig, om du behöver stanna och gå ur bilen i mörkret. Se till att västen ligger lätt åtkomlig från förarplatsen. Då kan du ta på den i inne i bilen eller vifta med den när du kliver ur.
Att gå runt till bakluckan för att hämta västen kan vara ditt livs farligaste promenad.

Därför tycker vi att du ska säkra upp din familj och dina vänner. Köp varsin reflexväst åt alla. Den levereras i en praktisk påse som du lätt stoppar i dörrfickan. Lätt åtkomlig.

Nu bara 75 kronor styck inklusive porto.

Beställ genom att skicka ett mail med antal, fakturaadress och leveransadress till material@mhf.sePresent 2: Medlemskap 195 kronorVårt andra förslag är ett medlemskap i MHF. För bara 195 kronor ger du din vän eller släkting en present som räcker hela året. Det allra viktigaste skälet till att vi behöver många medlemmar är att när vi arbetar för att påverka normer och lagstiftning. Då är det en stor fördel att kunna peka på våra många medlemmar.

Att det dessutom finns en hel del fina medlemsförmåner gör inte saken sämre. Med åtta nummer av tidningen Motorföraren, rabatter på bland annat taxi, hotell, böcker och hyrbilar.

Människor blir rättmätigt upprörda över rattfylleri. MHF:s projekt och aktiviteter når många människor, samtidigt som vi bildar opinion hos politiker och andra beslutsfattare både lokalt och nationellt. Vi jobbar både stort och smått, och vi gör verkligen skillnad. Vi vet med säkerhet att vi räddar liv. Men vi behöver bli fler.

För att ge bort ett medlemskap använder du enklast vårt formulär här och fyller i din väns uppgifter.
Tänk på att det blir bäst om du betalar direkt med ditt bankkort, annars får ju din vän inbetalningsavin, och då kanske presenten inte uppskattas på samma sätt :)

Förmåner som tack för hjälpen
Medlemsförmånerna är ett sätt att visa uppskattning till alla som hjälper oss att göra skillnad. Till exempel vår tidning Motorföraren som ges ut åtta gånger om året. På vår hemsida ser du hur du får tillgång till medlemsförmånerna.

Läs mer om förmånernaMHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399