StartSäkrare i trafikenAktuella medlemsprojektTa Paus

Ta Paus

Rastplatsaktiviteten "Ta Paus" är en välkänd MHF-företeelse. Under några hektiska dagar under semestertiden kommer MHF i kontakt med tusentals bilister och ges möjlighet till flera intressanta samtal.

Vi vill med aktionen ”Ta Paus” förmå semesterfirarna att göra ett välbehövligt avbrott i trafiken. Det kan rädda liv. Det finns forskning som tyder på att allt för många olyckor beror på att föraren har somnat bakom ratten.

Varje år arbetar hundratals MHF-funktionärer ideellt med den här aktiviteten på omkring 60 rastplatser över hela Sverige.

Vi kraftsamlar särskilt under sista helgen i juli (28-30/7), men vi finns även på flera rastplatser tidigare och senare under sommaren.

Här finns en förteckning över platser och datum över hela landet.

Under Ta Paus får vi möjlighet att synliggöra MHF och vårt arbete på ett positivt sätt samtidigt som vi kan ge viktig information till trafikanter om trafiksäkerhet.

Efter de utvärderingar som gjorts visar det sig att arrangemanget tagits emot mycket positivt av såväl besökare på rastplatserna som av MHFs funktionärer. Detta har visat sig vara ett bra sätt att nå trafikanter med trafiksäkerhetsinformation.

Vill du vara med?

Läs mer här om lokalt engagemang i våra projekt.

Här finns filer till material som används vid Ta Paus, om ni själva vill skriva ut det:


Foldern: En skön och trygg resa.
Enkät till förarna
Utvärderingsblankett till funktionärerna
Madd-/drabbadebroschyrer
VägbingoMHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399