StartOm MHFVårt uppdrag

Vårt uppdrag

Vision & mål

MHF har beslutat att driva en egen nollvision i trafiken: ”Ingen ska dö av rattfylleri”. Den bygger på solidaritet med de människor som drabbas av att det i Sverige görs 12 500 onyktra resor varje dygn. Ingen ska behöva uppleva den sorg som drabbar de anhöriga till rattfylleridöda. Ingen ska heller behöva gå igenom det meningslösa och helt onödiga mänskliga lidande som drabbar de 1 000 personer som skadas svårt i olyckor där alkohol eller andra droger är inblandat.

Begreppet ”nollvision” i trafiken lanserades i ett MHF-sammanhang redan 1995. Under MHF:s Tylösandsseminarium delade dåvarande Vägverkets (nuvarande Trafikverket) trafiksäkerhetschef Claes Tingvall med sig av sin vision för den svenska trafiksäkerheten – att ingen skulle behöva dö eller skadas i trafiken. 1997 beslutade riksdagen om att nollvisionen skulle antas som en ledstjärna för svenskt trafiksäkerhetsarbete.

Delar du vår vision om att ingen ska dö av rattfylleri? Här hittar du mer information, filmer, logotyper och ett studiematerial som vill inspirera till aktivitet för trafiknykterhet.


MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399