StartOm MHFNyheterLorentz har ett stort ideellt engagemang

Lorentz har ett stort ideellt engagemang

2018-04-09
Lorentz Holmgren är ordförande för MHF Region Norr. Gemenskapen är en betydelsefull del av hans ideella engagemang.

– Vår mission i MHF-rörelsen är trafiknykterhet. Det är lika viktigt att ha kul tillsammans, säger han.

Lorentz Holmgren valdes till ordförande för MHF Norr 2017. Han är född 1971 och bor i Piteå. Lorentz är ordförande i MHF Piteå-Älvsbyn. Under några år satt han som ledamot i MHF:s förbundsstyrelse, han lämnade det uppdraget 2017.

Varför är du engagerad i MHF?

– Vår mission i MHF-rörelsen är naturligtvis trafiknykterhet och trafiksäkerhet. Gemenskapen, att ha kul tillsammans är minst lika viktig i det ideella engagemanget, reflekterar han.
– Det ger mycket att vara ute och arbeta ideellt.

Att Lorentz har ett stort ideellt engagemang råder det ingen tvekan om. I nykterhetsrörelsen är han förutom MHF, aktiv i IOGT-NTO, Tempelriddarna och NBV.
– Jag är medlem i tolv föreningar och har uppdrag i fem–sex olika styrelser. Tre till fyra kvällar i veckan har jag föreningsmöten, berättar han.
– Mitt engagemang handlar mycket om att göra någonting bra som folk uppskattar, man fyller ju ett syfte.

Det var Lorentz motorintresse som gjorde att han kom med i MHF-Ungdom och senare i MHF.
– Riksfinalen av Sveriges Mopedmästare gick i Piteå 1985. Jag hade en kompis som var medlem i MHF-Ungdom, minns Lorentz.
– Vi fick hjälpa till att flytta Suzukimopeder på tävlingsområdet.

På 1980-talet var Lorentz aktiv i MHF Radio i Piteå, radio i bemärkelsen kommunikationsradio. Klubbens medlemmar hade kontakt via kommunikationsradio.
– Det här var innan det fanns mobiltelefoner. Vi sände på frekvensen 27 megahertz, berättar Lorentz.

– Vi var ett gäng som höll på med det här, vi hade väldigt roligt. Man kan beskriva det som en stor livechatt. Vi kunde vara 15 till 20 personer som satt och pratade tillsammans, säger han och fortsätter:
– Alla kunde lyssna, men bara en kunde prata i taget.

Intresset för kommunikationsradio var som störst då på 1980-talet, men dalade i och med mobilernas intåg. MHF Radio var med och tog hand om kommunikationen och logistiken vid olika arrangemang som idrottstävlingar och mässor.
– Det kunde handla om att vi organiserade parkeringar för evenemangen, förklarar Lorentz.


Läs hela reportaget här

Text och foto: Mari Haglund
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399