StartOm MHFNyheterAnette – en ny eldsjäl i MHF-rörelsen

Anette – en ny eldsjäl i MHF-rörelsen

2018-02-05
Anette Kyhlström är ordförande i MHF Haninge-Stockholm. Hon är en ny eldsjäl i MHF rörelsen.

Anettes son råkade ut för en allvarlig trafikolycka. Det fick henne att engagera sig i MHF.
– På olycksnatten bestämde jag mig för att jag ska jobba för att få så många som möjligt att fatta att alkohol och trafik inte hör ihop, säger Anette.

Anette Kyhlström blev medlem i MHF 2014. Hon valdes till ordförande för lokalavdelningen MHF-Haninge 2017. Anette är uppvuxen i Skåne.
– Jag är uppvuxen i Skåne och har pend- lat mellan Skåne och Stockholm hela mitt liv, berättar hon.

Anettes pappa hade en bilverkstad.
– Jag började köra bil tidigt, jeep i skogen. – Bil gillar jag att köra, men jag tar inte bilen i onödan, utan åker kommunalt också, för miljöns skull.

Anette jobbar som diakon på Hela Människan i Stockholms län. Hela Människan arbetar på uppdrag av Svenska kyrkan och de traditionella frikyrkorna. Organisationen arbetar med diakonalt- och socialt arbete på kristen grund.

– Nykter har jag varit i alla år, jag tycker inte att alkohol är gott. Jag har sett alkoholens baksida genom mitt arbete, först som fältassistent och nu som diakon, reflekterar hon.

Hur kommer det sig att du är engagerad i MHF?
– Jag vill att min familj och mina nära och kära ska kunna forslas tryggt i trafiken, säger Anette.
– För mig är det självklart att man är nykter i trafiken. Jag tycker att det är obehagligt att veta att många som jag möter ute i trafiken är rattfyllerister, de utsätter oss andra för stor fara.

2014 råkade Anettes son utför en allvarlig trafikolycka, han blev påkörd av en bil när han cyklade.
– Min son blev mycket svårt skadad, han blev tvungen att lära sig gå igen. När jag åkte in till sjukhuset, då visste jag inte om han levde, berättar hon.
– Den natten bestämde jag mig för att jag ska jobba för att få så många som möjligt att fatta att alkohol och trafik inte hör ihop.

Det var efter att hennes son råkade ut för den allvarliga trafikolyckan, som Anette en- gagerade sig i MHF.
– Att folk kör när de har tagit alkohol och droger är helt galet, konstaterar hon.
Anette har ett stort ideellt engagemang och är aktiv i flera föreningar bland annat Vita Nykter och IOGT-NTO. Hon är ordförande för MHF Haninge-Stockholm, av- delningen har 1 300 medlemmar.

Läs hela reportaget här


Text och foto: Mari Haglund
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399