StartOm MHFNyheterMHF Klippan på lastbilsutställning

MHF Klippan på lastbilsutställning

2017-10-16
MHF Klippan stod på lastbilsmässan Skåne Truckshow den 9 september. Besökarna fick prova MHF:s krocksläde och ta del av utställningen Uppvaknandet.

MHF Klippans ordförande Aksel Kops Eriksen har ett outtröttligt engagemang.
– I mitt yrke som lastbilschaufför har jag sett många förare köra ut fulla från färjorna i trafiken. Därför är det dags att alkobommarna införs, säger han.

Skåne Truckshow hölls på flygfältet i Ljungbyhed och i år ställdes över 600 lastbilar
Lastbilsutställningen är en av Sveriges största och hade 5 000 besökare under två dagar. Både nya lastbilar och veteraner fanns på plats. MHF:aren Aksel Kops Eriksen är en lastbilsentusiast.
– När jag var 16 år började jag jobba som lastbilschaufför. Jag höll på till 2001, berättar han.

I år ställde MHF Klippan ut på Skåne Truckshow för första gången. Besökarna fick testa att åka i MHF:s krocksläde som går i sju kilometer i timmen. En färd med krocksläden ger en känsla av hur det är att krocka och varför det är viktigt att använda bilbälte även i låga hastigheter.

MHF:s utställning Uppvaknandet visades upp. Den tydliggör hur mycket alkohol olika drycker innehåller.
– Uppvaknandet är bra. Folk inser att det faktiskt är en hel del alkohol i exempelvis vin och öl, förklarar Aksel Kops Eriksen.

Vad är tanken med att MHF Klippan är med på Skåne Truckshow?
– Vi är här för att uppmana människor att skriva på MHF:s namnlistor för ett införande av en eftersupningslag och för att värva nya medlemmar, samt för att visa vår utställning, säger Aksel Kops Eriksen.

Funktionärerna Roger Nilsson och Philip Knutsson från Klippans MHF och MHF-Ungdom jobbade i MHF:s monter under dagen.

– Det är trevligt att vara ute och jobba för MHF, säger Philip Knutsson.
– Jag arbetar som lastbilsförare och då är det extra roligt att vara här. Man träffar många man känner.

Philip Knutsson har gått transportutbildningen på Tegelbruksskolan i Klippan, en skola som MHF Klippan har ett samarbete med sedan fem-sex år tillbaka.
– Vi har ett gott samarbete med Tegelbruksskolan. Klippans MHF och MHF-Ungdom och Tegelbruksskolan är ute på grejer tillsammans, berättar Aksel Kops Eriksen.

Läs hela reportaget här

Text och foto: Mari Haglund
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399