StartOm MHFNyheterIréne och Kurt har ett engagemang utöver det vanliga

Iréne och Kurt har ett engagemang utöver det vanliga

2017-04-10
Paret Iréne och Kurt Thelin i Örebro lägger ned många timmar per vecka på sitt MHF-engagemang.

– Vi vill inte att någon ska köra påverkad i trafiken. Vårt engagemang handlar också om den goda gemenskapen i MHF. Vi är föreningsmänniskor, säger Kurt Thelin.

Något som är lite ovanligt med med Iréne och Kurt Thelin är att båda makarna har ett mycket stort ideellt engagemang. Paret lägger många timmar av sin tid på MHF och andra föreningar.

Kurt och Iréne bor i Örebro och båda är uppväxta i Västeråsområdet. Iréne har jobbat inom den fackliga rörelsen och Kurt har arbetat på Skatteverket.

Att Kurt har många kassöruppdrag på sin lott kanske därför inte är helt oväntat. Inom MHF är han kassör i bland annat MHF Region Bergslagen, MHF Örebro, MHF-Ungdom Örebro och för MHF Örebro och MHF-Ungdoms fjällgård i Tandådalen.

Iréne har flera uppdrag i olika valberedningar och har då ofta rollen som sammankallande. Hon sitter i valberedningen för MHF:s förbundsstyrelse, MHF Region Bergslagen, MHF Örebro och för MHF-Ungdom Örebros distrikt.

Varför väljer ni att lägga mycket tid på ert ideella engagemang?
– Det gör vi naturligtvis för att vi inte vill att någon ska ge sig ut i trafiken förrän de är nyktra. I grunden handlar det om Nollvisionen (att ingen ska dö eller skadas i trafiken), konstaterar Kurt.
– Gemenskapen är också viktig, att vi träffar andra MHF:are och jobbar tillsammans.

– Det är roligt att jobba tillsammans och det är kul att träffa människor som man gör när man är ute på Ta Paus, inflikar Iréne.
– Alla uppskattar det jobb vi gör i MHF, tillägger Kurt.

Att ha svårt att säga nej, kan vara en annan anledning till det ideella engagemanget resonerar han.
– Jag har kanske lite svårt att säga nej, för jag är mycket plikttrogen. Det är viktigt att göra klart saker, jag lämnar dem inte gärna halvfärdiga.


Läs hela reportaget här


Text och foto: Mari Haglund
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399