StartOm MHFNyheter

Nyhetsarkiv - Maj 2014

Villkorat körkort med alkolås räddar jobbet

tisdag, 27 maj
Att köra rattfull och förlora körkortet kan bli en katastrof om man är beroende av körkortet för sitt jobb. Räddningen kan vara att ansöka om körkort med villkor om alkolås. Motorföraren har träffat Roland som tog den möjligheten.
Läs mer

Var säker på fyrhjulingen

fredag, 23 maj
Fyrhjulingarna ökar i antal och med det olyckorna med just dessa fordon. Men det är inte läge att döma ut hela fordonskategorin.
Läs mer

Naser är Årets Trafikhjälte

torsdag, 8 maj
På Trafiknykterhetens Dag 7 maj korades Naser Lubishtani från Malmö till Årets Trafikhjälte. Motiveringen lyder: Upprepat hjälpsam person som åsidosätter sin egen bekvämlighet för att rädda liv.
Läs mer

Alkobommarna minskade rattfylleriet i hamnen

onsdag, 7 maj
En avsevärd minskning av andelen påträffade alkoholpåverkade förare i hamnen. Det är slutsatsen när testet med alkobommar i Göteborg nu utvärderats.
Läs mer

Alkobommar ska stoppa läktarvåldet

onsdag, 7 maj
- Vi kan stoppa läktarvåldet på Sveriges fotbollsarenor genom att installera alkobommar, där folk måste blåsa innan de släpps in.
Läs mer

Oroväckande inställning till alkohol och bilkörning bland förare

tisdag, 6 maj
Alkohol och bilkörning hör inte ihop. Ändå är det många som tycker att det är ok att köra bil efter alkoholkonsumtion. Det visar en färsk enkät.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399