StartOm MHFNyheter

Nyhetsarkiv - November 2010

Krav på vinterdäck från onsdag den 1/12

måndag, 29 november
Nu är det hög tid att sätta på vinterdäcken på bilen. Den 1 december till den 31 mars är det krav på vinterdäck och minst 3 mm mönsterdjup när det är vinterväglag. Kravet gäller alla bilar med en totalvikt på högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon.
Läs mer

Trafikutskottets ordförande vill ha alkolås

tisdag, 16 november
Anders Ygeman är trafikutskottets nye ordförande. När han nu för första gången sticker ut hakan gör han det i alkolåsfrågan.
Läs mer

Spara pengar på att hålla rätt fart

lördag, 13 november
Folksam, MHF, SalusAnsvar och Trafikverket har inlett ett samarbetsprojekt med målet att skapa en säkrare trafikmiljö. Projektet ska utvärdera möjligheten att med hjälp av ett ekonomiskt incitament - en lägre bilförsäkringspremie - få bilförare att ändra sitt beteende till att köra säkrare och miljövänligare.
Läs mer

Drabbad av rattfylleri?

torsdag, 11 november
Har du själv drabbats eller har någon närstående skadats eller förolyckats i en alkohol- eller drogrelaterad trafikolycka? Då behöver vi din hjälp!
Läs mer

Inget bakåtvänt barn dog i trafiken

onsdag, 10 november
Statistiken talar sitt tydliga språk: under 2009 dog inte ett enda barn som satt fastspänd i en bakåtvänd stol i den svenska trafiken. Det säger Folksams forskningschef Maria Krafft i senaste numret av tidningen Motorföraren.
Läs mer

Opel Meriva utsedd till Årets familjebil

torsdag, 4 november
Tolv ledande motorjournalister i Sverige har valt Opel Meriva till Årets familjebil 2010. Motiveringen lyder: "En frisk fläkt i bilvärlden med bakhängda dörrar, som gör det väldigt smidigt att kliva i och ur. Prisvärda Meriva har spännande linjer och andas nytänkande med köregenskaper åt det trygga hållet."
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399