StartOm MHFNyheter

Nyhetsarkiv - September 2010

Nationell manifestation mot rattfylleri

torsdag, 30 september
Trafiknykterhetens dag 2010 ser ut att bli den största sedan dagen instiftades för sju år sedan. Fler manifestationer än någonsin har anmälts.
Läs mer

100 dör i onödiga rattfylleriolyckor

onsdag, 29 september
Antalet dödade på grund av alkohol i trafiken har sjunkit markant på senare år och ligger nu på 100 om året. I morgon, torsdagen den 30 september, är det Trafiknykterhetens dag då vi sätter fokus på rattfylleriets yttersta konsekvenser med manifestationer på 150 platser över hela landet.
Läs mer

SMS i bil dödade 16 000 i USA

fredag, 24 september
Nu är det bevisat: det är livsfarligt att skriva sms samtidigt som man kör bil. I USA omkom omkring 16 000 människor i trafiken åren 2001-2007 på grund av att bilförarna var ouppmärksamma i trafiken när de istället koncentrerade sig på sina mobiltelefoner.
Läs mer

Genombrott för alkolås i tunga fordon

tisdag, 14 september
Mer än var fjärde tung lastbil som Volvo säljer i Sverige är numera fabriksutrustad med alkolås. - En milstolpe för trafiksäkerheten på de svenska vägarna, säger Carl Johan Almqvist, ansvarig för trafik- och produktsäkerhet på Volvo Lastvagnar.
Läs mer

Alliansen och oppositionen i Tylösand

måndag, 13 september
Det viktigaste är att genomföra Nollvisionen med en halvering av antalet döda fram till år 2020, förklarade infrastrukturminister Åsa Torstensson vid en utfrågning i årets Tylösandsseminarium. Oppostionens Lena Hallgren (s) uttryckte besvikelse över att regeringen hellre talar om avreglering och privatisering än om höjd trafiksäkerhet: - Det går alldeles för långsamt i alkolåsfrågan. Där har regeringen tappat fart och nu måste vi se till att det blir alkolås i alla nya personbilar i Sverige.
Läs mer

Idag startar Tylösandsseminariet

måndag, 13 september
Sveriges största trafiksäkerhetskonferens kommer i år att sätta människan i trafiken i fokus.
Läs mer

SL-bussar får alkolås

onsdag, 8 september
Redan 2006 beslutades att alla SL:s bussar ska ha alkolås. Det är dock först nu som installationerna börjar nå någon omfattning.
Läs mer

Stora luckor i nya sjöfyllerilagen

måndag, 6 september
Trots att hundratals båtägare åkt dit för sjöfylleri i sommar så finns det stora luckor i den nya lagen. Det skriver tidningen Motorföraren i sitt senaste nummer. - Småbåtsförarna har vi fortfarande inte rätt att alkotesta utan direkt misstanke. Den som är stupfull men kör en liten snipa spikrakt begår fortfarande inget brott, säger Kenneth Hedström på Kustbevakningen.
Läs mer

"Köp inte alkomätare hos Rusta eller Clas Ohlson"

fredag, 3 september
Köp inte alkometer för några hundralappar hos Rusta, Clas Ohlson eller i närmsta bensinmack. De billigaste alkometrarna är helt enkelt inte tillförlitliga. Det visar Motorförarens stora test av ett 30-tal alkometrar som finns att tillgå på den svenska marknaden.
Läs mer

"Äldre är säkrast bakom ratten"

onsdag, 1 september
- Säkrast bakom ratten är en frisk, äldre bilförare, säger Lars Englund, chefsläkare på Transportstyrelsen. Mest trafikfarlig är en ung, frisk, rörlig man med färskt körkort. Det skriver tidningen Motorföraren i sitt senaste nummer.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399