StartOm MHFNyheter

Nyhetsarkiv - April 2010

Billigare semester som MHF-medlem

fredag, 30 april
Har du tänkt ta bilsemester i sommar? En ny medlemsförmån kan hjälpa dig komma billigare undan med boendet.
Läs mer

Rattfull i leksaksbil

fredag, 23 april
En 40-årig pappa blev av med körkortet efter att ha kört rattfull i en leksaksbil. - Jag vet att det var idiotiskt gjort, men jag visste inte att det var olagligt.
Läs mer

Ny teknik kan spåra drogpåverkade förare

tisdag, 20 april
- Det handlar om profilering, förmågan att stoppa rätt bilar och genomskåda lögner. Man får gå på magkänsla; lite som en tulltjänsteman när det gäller resenärer, säger Håkan Larsson, polisen Örebro.
Läs mer

USA:s mest sålda bil en skam för Obama

måndag, 19 april
Vid det stora klimatmötet i Köpenhamn nyligen försökte USAs president Barack Obama övertyga världen om att vi ska minska koldioxidutsläppen radikalt framöver för att få bukt med uppvärmningen på jorden.
Läs mer

"Vi ska bli effektivare än gamla Vägverket"

fredag, 16 april
Sedan Gunnar Malm tillträdde som chef för nya Trafikverket den 1 april har han bara ett mål i sikte: att göra av med mindre pengar och få mer gjort än gamla Vägverket och Banverket, som gick i graven den sista mars 2010.
Läs mer

Priset chockhöjs när bilbesiktning blir privat

torsdag, 15 april
Priset för bilbesiktning kommer att chockhöjas när konkurrensen blir fri vid halvårsskiftet. Efter avregleringen ökar priset till minst 500 kr, enligt de bedömningar som konsultföretaget McKinsey gjort på regeringens uppdrag.
Läs mer

Skoterkulturen och alkoholen

onsdag, 7 april
Sju av tio förolyckade skoterförare är onyktra. Bland ungdomar är siffran ännu högre - åtta av tio omkomna är onyktra. Nu höjs allt fler röster för att skotertrafiken i Sverige bör regleras.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399